HASTANEMİZ BÜNYESİNDE İLK KEZ SİTOREDÜKTİF CERRAHİ VE HİPEK TEKNİĞİ BAŞARILI BİR ŞEKİLDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.
07 Nisan 2021

Hastanemiz bünyesinde ilk kez genel cerrahi kliniği eğitim görevlisi Doç. Dr. Deniz TİHAN ve ekibi tarafından sitoredüktif cerrahi ve hipek (tümör küçültücü - yok edici cerrahi ve ameliyat esnasında karın içi ısıtılmış kemoterapi uygulanması) tekniği başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. 63 yaşındaki S.S isimli kadın hastaya peritoneal seröz karsinom (karın içi zarı kaynaklı kanser) tanısı konulması üzerine 3 kür kemoterapi sonrası ameliyat kararı alındı. Ameliyat esnasında karın içerisini kaplayan periton isimli zar tamamen çıkartıldı ve gözle görülür tüm kanser odakları çıkartılarak ve yakılarak temizlendi. Takiben ameliyat esnasında eş zamanlı olarak bir pompa vasıtasıyla karın içerisi 1 saat boyunca kemoterapi ilacı içeren ve 43 dereceye kadar ısıtılmış sıvı ile yıkandı. Toplam 8 saat süren ameliyat sonrasında hasta önce yoğun bakıma takiben servise alındı. Ameliyat sonrası 5. günündeki hastamızda hiçbir ciddi komplikasyon gelişmedi. Genel durumu çok iyi olan hastanın en kısa zamanda taburcu edilmesi planlanıyor.

• CerrahiAmeliyat (1).jpeg
  • CerrahiAmeliyat (2).jpeg