Hastanemiz Endoskopi Ünitesi şifa dağıtmaya devam ediyor.
21 Haziran 2023

Hastanemiz Endoskopi Ünitesi şifa dağıtmaya devam ediyor.

Bölgemizde ki sayılı sağlık tesisinde uygulanan ve nitelikli sağlık hizmetlerinden olan birçok yöntem hastanemiz endoskopi ünitesinde başarı ile uygulanmaktadır. İşte bu hizmetlerden bazıları:

Endoskopik Retrograd Kolanjio Pankreatografi (ERCP); safra kesesi, safra yolları ve pankreastan oluşan pankreatikobilier sistemle ilgili hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılan özel bir tedavi yöntemidir. Anestezi altında uygulanır ve skopi eşliğinde işlem yapılır. Safra yollarındaki taşları temizlemede,darlıkları açmakta çok etkilidir.

Endobronşiyal Ultrasonografi (EBUS); bronkoskopi ve ultrasonografinin birleştirilmesiyle elde edilen bir görüntüleme yöntemidir.Nefes borusu ve bronşlara ağız yolu ya da burun içinden girilerek uygulanır. Akciğerdeki birçok hastalık bronkoskopi ile içeriden kamerayla incelenebiliyor ve tanı- tedavi uygulamaları gerçekleştirilebiliyor.

Endoskopik ultrasonografi (EUS) ; sindirim sisteminin alt tabakalarının da incelenebildiği, biyopsi ve tümörlerde evreleme yapılabildiği bir yöntemdir. Genel anestezi altında uygulanan EUS; yemek borusu, mide, safra kesesi, pankreas gibi organların hastalıklarına erken tanı koymada önemlidir.

Hastanemizde belli dönemlerde değişmekle birlikte ünitemizde aylık yaklaşık olarak 20 ERCP, 15 EUS işlemi yapılmaktadır. Hastalarımıza işlem kararı verildikten sonra 1hafta içinde randevu oluşturulmakta ve  işlemlerden önce kapsamlı bir anestezi muayenesi yapılmaktadır. İşlem sonrası hastalar ünitede bulunan gözlem odalarında ilgili uzman hekim  taburculuğunu uygun görene kadar ,sağlık personelleri tarafından takip edilmektedir.

Bu ve benzeri özellikli hizmetlerin sayısını arttırmak kurumsal  hedefimizdir. Ayrıca pandemi sürecinde  bazı hizmetlere ara verilmesinden kaynaklı bekleyen  sağlık sorunlarına normalleşme ile birlikte hızlıca çözüm üretme gayretimiz hız kesmeden devam edecektir.

Dr. Öğr. Üyesi Salih METİN
                    Başhekim V.