Hastanemizde Yıldırım Toplum Ruh Sağlığı Merkezi El ve Sanat Sergisi Açıldı
04 Mayıs 2023

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi

Ruhsal problem yaşayan hastalara, toplum temelli ruh sağlığı modeli çerçevesinde psiko- sosyal destek hizmeti veren, hastaların takip ve tedavilerin yapılmasını sağlayan, gerektiğinde evde takip, tedavi ve hasta-aile eğitimi yapan, etkin ve ulaşılabilir bir hizmetin sunan merkezdir.Ruh Sağlığı Eylem Planın da vurgulanan Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri (TRSM) kendisine bağlanmış coğrafi bölgedeki ağır ruhsal rahatsızlığı olan hastaların ve ailelerin bilgilendirildiği, hastanın ayaktan tedavisinin yapıldığı ve takip edildiği; rehabilitasyon, psikoeğitim, iş-uğraş terapisi, grup veya bireysel terapi gibi yöntemlerin kullanılarak hastanın toplum içinde yaşama becerilerinin artırılmasını hedefleyen, psikiyatri klinikleri ile ilişki içinde çalışan ve gerektiğinde mobilize ekiple hastanın yaşadığı yerde takibini yapan birimlerdir. Yüksek İhtisas Eğitim Araştırma Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi danışanları tarafından yapılan Yıldırım Toplum Ruh Sağlığı Merkezi El ve Sanat Sergisi, Yüksek İhtisas Eğitim Araştırma Hastanesi Poliklinik girişinde açıldı. El örgüsü, ahşap boyama, rölyef, nakış, quilling çalışmaları, yağlı boya gibi eserlerden oluşan serginin açılışına Yüksek İhtisas Başhekim Vekili Dr. Öğretim Üyesi Salih METİN, Başhekim yardımcıları, Halk Sağlığı Başkan Yardımcısı Tayfun ESGİN, Yıldırım İlçe Halk Eğitim Müdürü Mustafa Korkmaz, Hastane yöneticileri, sağlık çalışanları ve danışanlar katıldı. Sergi 5 Mayıs Cuma gününe kadar ziyaretçilere açık kalacak.

• img0019.jpg
  • img001.jpg