Hastanemizde Ameliyathane Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı Düzenlendi
23 Aralık 2022

aml hem srt prg K1.jpeg

Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi  olarak 11.Ameliyathane Hemşireliği Sertifikasını verdi.Bu sertifikalı eğitim programının  amacı; ameliyathanede çalışan hemşirelere görevlerini etkin ve verimli bir şekilde yürütecek bilgi, beceri ve tutumları kazandırmaktırEğitim, öğretim ve sağlık hizmeti sunumu yönleri ile bölgesinde lider hastane olma amacına sahip S.B.Ü. Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanemiz 2016 yılından beri “Ameliyathane Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı” standartlarını karşılayan yataklı tedavi kurumları arasında yerini almaktadır.

En az iki yıl deneyime sahip ameliyathane hemşirelerinin başvurabildiği  sertifika programımıza Bursa merkez  ve ilçe hastanelerinden olmak üzere 17 kursiyerimiz katılmıştır. 17.11.2022-16.12.2022 tarihleri arasında düzenlenen programımız 12 gün teorik, 10 gün uygulama eğitimi olmak üzere toplam 22 iş günü sürmüştür. Sağlık Bakanlığı onaylı “11.Dönem Ameliyathane Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı” hastanemiz konferans salonunda düzenlenen kapanış etkinliğinin ardından sona ermiştir.

Yapılan kapanış etkinliğine hastane yöneticileri, eğitmenler ve kursiyerler katıldı. Önce bir dakikalık saygı duruşu ve sonrasında  okunan İstiklal Marşı ile  etkinlik başladı. Katkı sağlayan eğitimcilere teşekkür belgesi ve kursu başarı ile tamamlayan kursiyerlere katılım belgeleri takdim edildi.

Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Sn. Fatma DEMİR, yaptığı konuşmasında şunları kaydetti. İnsanlık tarihi kadar eski olan cerrahi tarihinde modern cerrahinin gelişimi ile ameliyathane hemşireliğinin ne kadar önemli olduğu görülmüştür. Ameliyathane hemşireliğinde yapılan eğitim ve uygulamalarla gelişimlerine destek olmak ,ivme kazandırmak cerrahi başarı çıtasını yükseltmeye katkıda bulunmaktan kurumsal olarak mutluluk duyuyoruz.

Hastane Başhekimimiz Sn. Prof. Dr. Levent ÖZDEMİR ise konuşmasında Bursa merkez ve ilçe hastanelerinden başvurarak eğitim programımıza katılan ve programı başarı ile tamamlayan kursiyerlerimizi tebrik ediyorum. Hastanemiz bugüne kadar yaptığı 11 Ameliyathane Sertifikalı Eğitim programı ile hemşire eğitimlerine büyük katkı sağlamıştır. Bu eğitimlere emeği geçen eğitimci doktor ve hemşirelerimize   teşekkür ediyorum. Sertifika alan kursiyerlerimizi tebrik ediyor bundan sonra ki hayatlarında başarılar diliyorum.

Kestel Devlet Hastanesi’nden eğitime katılan kursiyer  Hemşire Muhammet Yüce burada bilmediğimiz birçok şeyi öğrendik, görmediklerimizi gördük. Hastanenizde çok iyi misafir edildik ,tüm arkadaşlar adına teşekkür ediyorum diyerek tüm kursiyerler adına duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

Kapanış etkinliği kesilen pasta  ve düzenlenen kokteyl ile son bulmuştur.

• aml hem srt prg K.jpeg
  • aml hem srt prg K1.jpeg
  • aml hem srt prg 1.jpeg