Hastanemizde Multipl Skleroz (MS) Merkezi Açıldı.
24 Kasım 2022

0.JPG

Multipl Skleroz, merkezi sinir sistemini etkileyen, genç erişkin yaşlarda ortaya çıkıp kişide fiziksel ve psikososyal engellilik yaratabilen nörolojik bir hastalıktır.

Genç erişkin yaşta travmalardan sonra, fiziksel engelliliğin en sık sebebi olan bu hastalığın erken tanısı ve doğru tedavi yöntemleri uygulanarak düzenli takibi, kişide engelliliğin önlenebilmesi için en önemli unsurdur.

SBÜ Bursa Yüksek İhtisas EAH Nilüfer Ek Hizmet Binası’nda kurulan bu merkez Doç. Dr. Meral SEFEROĞLU ve Uzm. Dr. Ali Özhan SIVACI önderliğinde Multipl Skleroz hastalarına yönelik bilgilendirme toplantıları ve farkındalık etkinlikleri ile Multipl Skleroz özellikli poliklinik hizmeti verecektir.

MS hastalarına yönelik her türlü tedavi imkânının mevcut olduğu hastanemizde bu hastalığın erken teşhisi ve yakın takibine büyük önem verilmektedir.

Hastalarımız için; tanı-ayırıcı tanı tetkikleri ile ölçme-değerlendirme yöntemlerinin bulunduğu ayrıca bu hastalığın tanısı, tedavisi ve rehabilitasyonunda rol oynayan diğer branş hekimlerinin de bir parçası olduğu, multidisipliner yaklaşımın esas alındığı bir MS merkezi kurulmuş bulunmaktadır.

Önemli bir ihtiyacı karşılayacak olan bu özellikli merkezi açmanın mutluluğunu yaşıyorum. Hastalarımıza şifalar diliyor, emeği geçen tüm personelimize teşekkürlerimi sunuyorum.

Prof. Dr. Levent ÖZDEMİR

Başhekim