LAPAROSKOPİK VE HİSTEROSKOPİK CERRAHİ KURSU
07 Nisan 2021

Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniğinde 5 Ocak ve 6 Ocak 2018 tarihlerinde, Türk Jinekoloji ve Obstetri Derneği, Jinekolojik Endoskopi Derneği, Üreme Tıbbı Derneği ile birlikte Laparoskopik (kapalı yöntemle) Canlı Cerrahi ve Sütür Kursu düzenlendi. Hastanemiz Başhekimi Doç. Dr. Muhammet Güzelsoy ve Türk Jinekoloji ve Obstetri Derneği Bursa Şubesi Başkanı Doç. Dr. Emin Üstünyurt'un  açılış konuşmalarının ardından Türkiyenin çeşitli illerinden gelen konuşmacı ve kursiyerlerin katılımı ile iki gün yoğun bir bilimsel şölen gerçekleştirildi. Hastanemiz Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniğinden Doç. Dr. Emin Üstünyurt, Doç. Dr. Muzaffer Temur, Op. Dr. Engin Korkmazer, Op. Dr. Tayfur Çift, Op.Dr. Burak Akselim bu bilimsel toplantıda eğitmen olarak görev alarak canlı ameliyatlar gerçekleştirdiler. Etkinlikte Laparoskopik histerektomi (Kapalı yöntemle rahim alınması), Laparoskopik myomektomi (Kapalı yöntemle myom çıkarılması), Laparoskopik endometriozis eksizyonu (Kapalı yöntemle endometriozis odaklarının çıkarılması) ve Laparoskopik pektopeksi (Kapalı yöntemle rahim sarkmasının düzeltilmesi) operasyonları gerçekleştirildi.

• Laparoskopik ve Histeroskopik CerrahiKursu (1).jpeg
  • Laparoskopik ve Histeroskopik CerrahiKursu (2).jpeg