Uyku Laboratuvarımızda Kapasite Artışı Yapıldı
27 Temmuz 2023

Bursa Yüksek İhtisas Eğitim Araştırma Hastanesi Uyku Laboratuvarımız 2022 yılında 4 yatak ile Osmangazi yerleşkesinde hizmet vermeye başlamış olup şu anda ise haftada 6 gün, 6 yatak kapasitesine çıkarılan laboratuvarımıza kazandırılan yeni yataklar törenle hizmete girdi. Törenimiz İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı ve Başhekim vekilimiz Dr. Öğr. Üyesi Salih METİN, Göğüs Hastalıkları Uzm. Doç. Dr. Gülgün ÇETİNTAŞ AFŞAR, Doç. Dr. Seyhan US DÜLGER, Nöroloji Uzm. Doç. Dr. Aygül GÜNEŞ, Uzm. Dr. Asuman ALİ, kurumumuz idarecileri, uyku laboratuvarı çalışanları ve diğer personellerimizin katılımlarıyla gerçekleşti. Geçtiğimiz yıl 1200 hastaya hizmet veren laboratuvarımızın yapılan kapasite artışıyla 1800 hastaya hizmet vermesi hedeflenmektedir.

Uykuda sorun yaşayan hastalarımıza tanı koyarak tedavi ve takiplerini yaparak kaliteli uyku uyumalarını ve olası ek hastalıklardan korunmalarını sağlayarak yaşam konforunu yükseltmeyi amaçladıklarını ve uyku laboratuvarının kentin önemli bir sağlık ihtiyacını karşıladığını dile getiren İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı ve Başhekim vekili Dr. Öğr. Üyesi Salih METİN,’’ Daha fazla hastaya hizmet verilmesi için kapasite arttırımı teklifi laboratuvarda görevli hekimlerden geldi. Biz de 4 yataktan çok hızlı bir şekilde 6 ‘ya çıktık. Bunun için gerekli cihazlarımız da tamamlandı. Şu an senede bin iki yüz hastaya hizmet verecekken bin sekiz yüz civarı hastaya hizmet verecek seviyeye getirdik’’ dedi.        Sağlıklı uyku uyuyamayan insanlarda gündüzleri dikkat eksikliği, yorgun hissetme, konsantrasyon güçlüğü, yüksek tansiyon gibi  bir çok rahatsızlığın görülebileceğini vurgulayan Göğüs Hastalıkları Uzm. Doç. Dr. Gülgün ÇETİNTAŞ AFŞAR ise uyku  laboratuvarında detaylı tetkiklerin yapıldığını, uyku testi için hastalarımızın bir gece misafir edilip tüm gece boyunca gözlemde uyku kayıtlarının  alındığını, akabinde sertifikalı hekimlerce incelenip değerlendirilerek raporlandığını ayrıca tedavi gerektiren hastalarımıza titrasyon testi de yapılarak en uygun tedavi yönteminin seçildiğini belirtti. Laboratuvarda görevli tüm personelin özveri ile çalıştığını,’’ Ekip olarak biz bu işe gönül verdik. Herkes özverili çalıştı. Bu gün itibariyle laboratuvarımız 6 yatağa çıktı. Bu konuda desteklerini bizden esirgemeyen başta İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi YAVUZYILMAZ olmak üzere emeği geçen tüm yöneticilerimize  çok teşekkür ediyorum’’ şeklinde konuştu.

Vücudumuzun zihinsel, fiziksel olarak dinlenmesini ve yenilenmesini sağlayan uyku; insan hayatının yaklaşık üçte birini kapsayan biyolojik bir süreçtir. Bu süreçte hastalarımıza kapasite arttırımıyla destek olmak için kurdele keserek yataklarımızı kullanıma sunduk.

• img2507012317.jpg
  • WhatsApp Görsel 2023-07-27 saat 08.35.341.jpg