S.B.Ü. Bursa Yüksek İhtisas Eğitim Araştırma Hastanesi GETAT Eğitim ve Uygulama Merkezinde “Sirke Atölyesi” gerçekleştirildi.
28 Eylül 2024

S.B.Ü. Bursa Yüksek İhtisas Eğitim Araştırma Hastanesi GETAT Eğitim ve Uygulama Merkezinde “Sirke Atölyesi” gerçekleştirildi. 
Köklü bir tarihi olan sirkenin, insan sağlığı üzerine mikrobiyotanın iyileştirilmesi başta olmak üzere kalp-damar sağlığını koruma, kilo verme sürecinini destekleme, diyabetik hastalarda kan şekerini dengeleme gibi birçok olumlu etkisi bulunmaktadır. 

GETAT’ta görev yapmakta olan Uzman Diyetisyen Nesrin KIR ALKAN’ın beslenme ve diyet polikliniğinde takip etmekte olduğu danışanlarına sıklıkla tavsiye ettiği sirke için, bugün sirke yapımına dair uygulama atölyesi gerçekleştirildi. Atölye sirkenin öneminin ve kullanımının anlatılması ile başladı ve danışanlar elma, yabani alıç, hünnap gibi meyvelerden sirke yapımını aşamalı olarak görerek ve uygulayarak öğrendiler. GETAT’ta koruyucu hekimliğe ve geleneksel ve tamamlayıcı tıp a yönelik eğitimler devam edecektir.

  • sirke5
  • sirke2
  • sirke3
  • sirke1
  • sirke
  • sirk4
  • sirke6
  • sirke7