01 Nisan 2024

Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren Yıldırım Toplum Ruh Sağlığı Merkezi, 30 Mart Dünya Bipolar Günü dolayısıyla önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Etkinlik TRSM danışanlarının ve personelinin şiir dinletisi ile başladı. Dinleti sonrası Uzman Doktor Özge Çetin ve Psikolog Hülya Demirtaş tarafından hasta yakınlarına yönelik gerçekleştirilen aile psikoeğitim programı ruh sağlığı alanında farkındalık oluşturmayı ve bilinçlendirmeyi amaçladı.

Bipolar bozukluk, duygudurum dalgalanmaları ile karakterize edilen ve sıklıkla mani ve depresyon atakları ile kendini gösteren bir psikiyatrik rahatsızlıktır. Bu önemli konuda farkındalığı artırmak ve toplumda doğru bilgiyi yaymak adına düzenlenen etkinlik, hastaların ve hasta yakınlarının bir araya gelerek deneyimlerini paylaşmalarına ve uzmanların rehberliğinde bilgi edinmelerine olanak sağladı.