Hastanemizde Yoğun Bakım Hemşireliği ve Nütrisyon Hemşireliği Sertifikasyon Eğitimleri Tamamlandı
10 Mart 2023

Bursa Yüksek İhtisas Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Hemşireliği ve Nütrisyon Hemşireliği Sertifikasyon Eğitimleri Tamamlandı

Sağlık Bakanlığı onaylı “Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı’’kapsamında  30 Ocak -10 Mart 2023 tarihleri arasında S.B.Ü. Bursa Yüksek İhtisas Eğitim Ve Araştırma Hastanemizin, 12. dönem sertifikasyon programı gerçekleştirildi. Bursa ilimizde ki kamu hastanelerinin yanı sıra Artvin, Tekirdağ, Muş,  Bilecik ve Yalova illerinden 30 kursiyer katılım sağladı.

Sağlık Bakanlığı onaylı ‘Nütrisyon Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı’ ise 13 Şubat-10 Mart 2023 tarihleri arasında S.B.Ü. Bursa Yüksek İhtisas Eğitim Ve Araştırma Hastanemizin, ilkini gerçekleştirdiğimiz 1. Dönem sertifikasyon programı gerçekleştirildi. Toplam 23 başvuru olmuş olup Bursa ilimizdeki kamu hastanelerinin yanı sıra İstanbul, Siirt, Balıkesir gibi illerden 9 kursiyer hemşirenin katıldığı eğitim kapanış etkinliğinin ardından sona erdi.

Hastane konferans salonunda yapılan kapanış etkinliğine İl Sağlık Müdürümüz  Sayın Fevzi YAVUZYILMAZ, hastane yöneticileri, eğitmenler ve kursiyerler katıldı. Program öncesi şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunun akabinde İstiklâl Marşımız okundu.

Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Sn. Fatma DEMİR, program kapanışında yaptığı konuşmada şunları kaydetti. "Bu eğitimle ülkemize nitelikli nütrisyon ve yoğun bakım hemşire gücünün sağlanmasına katkı sağlamanın gururunu yaşıyoruz." dedi

Hastanemiz Başhekim Vekilimiz Bursa Kamu Hastaneleri Başkanı Sn. Uzm. Dr. Salih METİN "Bursa Yüksek İhtisas Eğitim Ve Araştırma Hastanesi olarak 12.Kez Yoğun Bakım Hemşireliği ve 1. Nütrisyon Hemşireliği" Sertifikasını veriyoruz. Özellikle Nutrisyon hemşireliği eğitimininin ilk kez yapılmasından dolayı kurumsal olarak gururluyuz.Eğitim Programlarımıza  1 kişi İstanbul'dan, 2 kişi Siirt'ten, 2 kişi Muş'tan, 2 kişi Bilecik'ten, 1 kişi Yalova'dan,1 kişi Balıkesir'den, 1 kişi Artvin’den, 1 kişi Tekirdağ 'dan, 12 kişi hastanemizden ve 17 kursiyer de Bursa içi  diğer devlet  hastanelerinden olmak üzere  her iki programa toplamda 39 kursiyer katıldı. Eğitimler yaklaşık 1 ay sürdü. Kursumuza 14 hekim, 1 Eczacı, 6 diyetisyen  ve 25 eğitimci hemşirenin katkı sağladığını  görüyoruz. Kendilerine teşekkür ediyorum. Tüm katılımcılara mesleki yaşamlarında başarılar diliyorum’’ dedi.

İl Sağlık Müdürümüz  Sayın Dr. Fevzi YAVUZYILMAZ konuşmasında ”Afetlerde sağlığın yönetimi, bireylerin üzerindeki olumsuz etkilerinin en aza indirilebilmesi için tüm sağlık profesyonellerinin afet yönetimi konusunda bilgili olmaları hayati önem taşımaktadır. Afet zamanı ve sonrasında oluşabilecek sağlık tehlikeleri , yaşamı tehdit edici zararları en aza indirmek amacıyla, hemşireler süreç boyunca sağlık yönetimi ve kritik hastalara bakım vermede görev almaktadırlar. Bizler tüm özellikli birimlerde çalışan hemşirelerin branşlarında özel eğitimli ve sertifikalı olmaları için planlama yapıyoruz.  Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanemiz de bu konuda üzerine düşeni yapıyor. Hepinize teşekkür  ediyorum’’ dedi.  Ayrıca İl Sağlık Müdürümüz deprem felaketi nedeni ile görevlendirildiği afet bölgesinde ki tecrübelerini de  paylaştı.

Konuşmaların ardından katkı sağlayan eğitimcilere teşekkür belgesi ve kursu başarı ile tamamlayan kursiyerlere katılım belgeleri takdim edildi. Kapanış etkinliği düzenlenen kokteyl ile son buldu.

• nutrisyon sertifika K.jpeg
  • nutrisyon sertifika 1.jpeg