Hastanemizde minimal invaziv koroner bypass ameliyatları başarıyla uygulanmaktadır
25 Aralık 2023

S.B.Ü. Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde görevli Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim Görevlisi Doç. Dr. Arda Aybars Pala ve Op. Dr. Ahmet Burak Tatlı tarafından gerçekleştirilen minimal invaziv koroner bypass ameliyatları, uygun hastalarda tercih edilen bir cerrahi yöntem olarak dikkat çekiyor.

Minimal invaziv cerrahi, küçük kesi yöntemi olarak da bilinir ve geleneksel bypass cerrahisine göre birçok avantaj sunar. Bu ameliyatlar, hastaların daha hızlı bir iyileşme süreci geçirmesine olanak tanırken aynı zamanda şu avantajları sağlamaktadır:

Küçük Kesi: Ameliyat, 6-8 cm'lik küçük bir kesi ile gerçekleştirilir, bu da hastanın daha az fiziksel etki ile karşılaşmasını sağlar.

Göğüs Kemiği Kesilmez: Geleneksel bypass cerrahisinde olduğu gibi göğüs kemiği kesilmez, bu da cerrahi sonrası iyileşme sürecini olumlu etkiler.

Daha Az Ağrı: Minimal invaziv cerrahi ile hastalar daha az ağrı duyar, ameliyat sonrası rahatsızlık minimum seviyededir.

Düşük Komplikasyon ve Enfeksiyon Riski: Bu yöntemle gerçekleştirilen ameliyatlar, komplikasyon ve enfeksiyon riskini geleneksel cerrahiye göre daha düşük kılar.

Kısa Yoğun Bakım ve Hastane Yatış Süreleri: Minimal invaziv bypass ameliyatları, hastaların yoğun bakım ve hastane yatış sürelerini kısaltır.

Korse Kullanımına Gerek Yok: Hasta, ameliyat sonrasında korse kullanmak zorunda kalmaz, yan yatma veya hareket etme konusunda özgürdür.

Hızlı İyileşme ve Sosyal Hayata Dönüş: Minimal invaziv cerrahi, hastaların sosyal hayatlarına daha hızlı bir şekilde dönmesine olanak tanır, nekahat dönemi kısadır.

Erken Normal Hayata Dönüş: Ameliyat sonrası 2. haftada hasta araba kullanabilir, ofiste işbaşı yapabilir.

Bu gelişmeler, S.B.Ü. Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin kalp cerrahisindeki modern ve etkili yaklaşımlarıyla dikkat çekmeye devam ettiğini göstermektedir. Minimal invaziv koroner bypass ameliyatları, hastalara daha konforlu ve hızlı bir iyileşme süreci sunarak kalp sağlığına yönelik önemli bir alternatif sunmaktadır.