10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü kapsamında hastanemiz çalışanları, hasta ve hasta yakınları hastanemiz tören alanında toplandı.
10 Kasım 2023

S.B.Ü. Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları, hasta ve hasta yakınları 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü kapsamında hastanemiz tören alanında toplandı. Başhekimimiz Doç. Dr. Mehmet Oğuzhan AY yaptığı konuşmada “Bugün hayatının en son anına kadar ülkesine hizmet etmiş olan eşsiz devlet adamı, büyük komutan,  Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan bedenen ayrılışının 85. yıl dönümü olan 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü nedeniyle toplandık. "Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır." sözleri ile Türk milletine bıraktığı mirası en güzel şekliyle ifade eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz. Atatürk bu vatan için yaptıkları ile her zaman bir rol model olmuştur. O, tarihin tozlu sayfalarına hapsedilmeye çalışılan bir toplumu ayağa kaldırmış ve zafere olan inancını milletine aşılamıştır. Atatürk’ü sevmek demek, O’nun izinde yılmadan yürümek demektir.  O’nun izinden gitmek için hedeflediği gelişmiş, çağdaş ve güçlü Türkiye için, kurduğu Cumhuriyete sahip çıkarak, çalışkan, dürüst, ahlaklı, inancına bağlı ve vatanını seven birer birey olmak şarttır. Atatürk tıbba da, sağlığa da her zaman önem veren bir lider olmuştur. Kendisini emanet ettiği Türk hekimlerine ve Türk tıbbına her zaman güvenmiştir. "Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir." diyen Atam ebedi istirahatgâhında rahat uyu, "En büyük eserim." dediğin 100. kuruluş yıl dönümünü kutladığımız Türkiye Cumhuriyeti daha nice yüzyıllar boyunca bizlere emanettir. Türkiye yüzyılı için canla başla mücadele edeceğiz, ülkemize, inançlarımıza, örf adetlerimize, ulusal değerlerimize sahip çıkacak, ülkemizin yararını önceleyerek birlikte hareket edecek, devletimizin bizlere verdiği görevleri layıkıyla yapacağız. Başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu vatan uğruna canlarını seve seve feda eden tüm aziz şehitlerimizi sevgi, saygı ve minnetle anıyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.” dedi. Başhekimimiz Doç. Dr. Mehmet Oğuzhan AY’ın yaptığı konuşma sonrasında Saygı duruşunda bulunuldu ve coşkuyla İstiklal marşı söylendi.

• IMG-20231110-WA0024.jpg
  • IMG-20231110-WA0025.jpg