Hastane Yöneticimizden Veda Mesajı

Değerli Bursa Yüksek İhtisas EAH çalışanları, sayın hocalarım, değerli meslektaşlarım, sağlık personelinden, idari, mali, teknik destek ekibi, veri personelinden klinik destek ekibine kadar ismini sayamadığım tüm Bursa Yüksek İhtisas ailesi, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Hepinizin bildiği gibi geçtiğimiz yıl genel sekreterimiz sayın Prof.Dr.Rüstem Aşkın’ın teveccühü ve desteği ile Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından göreve getirildim. Kendisine ve ekibine bana olan güven ve destekleri için öncelikle teşekkür ediyorum. Sizlerle birlikte olduğumuz ve benim açımdan çok güzel geçen, deneyimimi arttıran ve benim açımdan birçok gelişim sağladığım oldukça verimli bir yılın sonuna gelmiş bulunuyoruz. Üzülerek belirtmek isterim ki kadromun bulunduğu üniversiteden izin verilen görev süremin sonuna gelmiş olmam ve üniversitedeki aktif çalışma temposu nedeniyle görev süremin uzatılamayacak olmasından dolayı buradaki görevimin sonuna gelmiş bulunuyorum.

Geçirdiğimiz bir yıl içinde tüm hastane yönetimi ile birlikte gerçek bir ekip çalışması prensibiyle yola koyulduk. Sayın devlet yetkililerimizin bize yüklediği bu çok önemli sorumluluğu yerine getirirken ana prensiplerimizi her zaman kamu yararı, kurumun iyileştirilmesi ve geliştirilmesi yanında çalışanlarımızın koşullarının sürekli iyileştirilmeye çalışılması olarak belirledik. Bunu yapmaya çalışırken en çok dikkat ettiğimiz değer de; adaletli bir şekilde hareket etmekti. Elbette ki bunu tam olarak yüzde yüz sağladığımızı söyleyemeyiz ama tüm yönetim olarak bu amaçla çaba sarf ettiğimizden yana herkes emin olsun.

İlk olarak tüm personelimizin özlük haklarını etkileyen ek ödemeleri arttırabilmek için yoğun bir çaba gösterdik. Sağlık Bilimleri Üniversitesi ile yapılan protokol sonrası üniversite hastanesi olma yolunda adımlar attık, öğretim üyesi sayımızı ve nitelikli tıbbi işlemlerimizi arttırma yönünde yoğun çalışmalarımız oldu. Nilüfer ek binadaki yapılanmanın tamamlanması için çaba gösterdik. Bu ek binamızda organ nakli birimimizi kurarak geçtiğimiz ay içinde ilk nakiller gerçekleşti. Hiperbarik oksijen tedavi merkezi, yara bakım birimi gibi tıbbi birimleri başlattık. Tüp bebek merkezi, doğumhane, yeni diyaliz ünitesi, kemoterapi ve radyoterapi üniteleri gibi bir çok tıbbi birim için çalışmalar devam etmektedir. Yeni kalp damar merkezi binamızın tamamlanması sırasında durumu sürekli kontrol ettik ve ana bina ile tüp geçitle bağlantı sağlanması için çalışmalar yaptık. Otopark sorunu için belediye ile görüşmeler başlatarak hasta yakınları için hastane dışında otopark yapılma sözü aldık. Mevcut iki otoparkımızdan birini çalışanlara ait hale getirdik. Belediyenin yaptıracağı otoparklar sonrasında diğer otoparkımızın da çalışanlara ait olmasını planladık. Bu arada daha efektif çalışma alanları oluşturmak için birçok alanda tadilatlar yaptık. Bunun gibi birçok çalışma ve projeler kurumumuz ve çalışanlarımız için planlanmış ve devam etmektedir.

Tüm bunlar yukarda belirttiğim amaçlar doğrultusunda planlanmıştır ve planlanmaya da devam edilecektir. Bunların yanında Bakanlığımızın ve Kamu Hastaneler Kurumunun istekleri doğrultusunda da bazı idari ve zaman zaman sizler tarafından eleştirilen çalışmalarımız da olmuştur. Sistemde değişiklik yapılması her zaman zorlayıcı bir özellik taşır ancak bir sistemin kendini geliştirebilmesi için de bu tür değişikliklerin yapılarak sonuçlarının görülmesi zorunlu bir durumdur aksi takdirde sorunların çözümü için yeterli ortamın sağlanması mümkün değildir.

Buna karşın ben tüm sağlık çalışanlarının olağanüstü emek harcadığını ve haklarının kolay ödenemeyeceğini her platformda savundum ve savunmaya da devam edeceğim. Görev süremde tüm çalışanlarımıza karşı yaşanmış olan sözlü ve fiziki saldırıları ve bunları yapanları şiddetle kınıyor ve bu tür olaylara maruz kalan arkadaşlarımıza buradan tekrar geçmiş olsun diyorum.

Görev yaptığım süre içinde belirttiğim gibi tüm yönetim olarak en hassas noktamız adil olmaya çalışmaktı. Bunu yaparken bilmeden kırdığım arkadaşlar varsa lütfen affediniz. Ben son olarak buradan tüm Bursa Yüksek İhtisas EAH ailesine ömür boyu başarılı, hayırlı, mutlu yıllar diliyor, başta yönetim ekibindeki herkes olmak üzere tüm çalışanlarımıza verdikleri destek ve gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Allah’a emanet olun

Doç.Dr. Soner CANDER

Hocamıza, hastanemize kattığı değer, verdiği emek için teşekkür ediyor bundan sonraki yaşamında sağlık, huzur ve başarılar diliyoruz.Yolunuz açık olsun.