HASTANEMİZ ORTOPEDİ KLİNİĞİNDEN EĞİTİME BÜYÜK DESTEK

Hastanemiz Konferans salonunda ortopedi ve travmatoloji hekimlerinin de katılımıyla "Omuz Artroskopisi ve Artroplastisi’nde Güncel Konular" isimli Canlı Cerrahi İle İnteraktif Eğitim  konulu toplantı düzenlendi.

İlimiz ve bölgemizde görev yapan ortopedi ve travmatoloji hekimlerinin bilgi ve tecrübelerini arttırmaya yönelik yapılan Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Anabilim Dalı'ndan Prof.Dr. Ulunay Kanatlı, Op.Dr. Bülent İnce, Yar. Doç. Dr. Mustafa Özer ve Op. Dr. Elşan Necefov'un eğitmen olarak katıldığı kura-toplantıda 2 canlı cerrahi gerçekleştirilerek, canlı cerrahi sırasında moderatörler eşliğinde soru ve katkılar ile interaktif katılım sağlandı.
       Açılış konuşmasını yapan İlimiz Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof.Dr. Rüstem AŞKIN; ‘’Bu tip bilimsel etkinlik ve faaliyetlerin devam etmesini istiyoruz. Hekimlerimiz yeni teknikler üzerine bilgi alış verişinde bulunacak. Yeni gelişen teknolojilerle omuz artroskopisi konusunda eğitim alacaklar. Genel Sekreterlik olarak bu tür toplantıların daga sık yapılabilmesi için üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.’’dedi.
      Seminerin başkanlığını yapan Prof.Dr. Yüksel ÖZKAN ve moderatörlüğünü yapan    Hastanemiz   Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği öğretim üyeleri  Prof.Dr. Alpaslan ÖZTÜRK ise; ‘’Omuz eklemindeki kıkırdak, tendon kopmaları, omuz eklemi hareket kısıtlılıkları ve özellikle omuz eklemine yönelik ağrıların sebeplerini tartıştık. Saat 12.30-15.30 arasında yapılan oturumda iki hasta üzerinde omuz artroskopisi (Kapalı Omuz Cerrahisi) yapıldı. Bu oturumda yapılan canlı cerrahi ameliyatlarında hem salondaki katılımcılar hem de internet üzerinden tüm ülke çapındaki izleyici hekimler sorular yönelterek interaktif bir biçimde eğitim aldılar. Aynı zamanda ameliyatları da anlık izleme fursatı buldular. Omuzdaki hastalıklara kapalı olarak nasıl tanı konulup tedavi edilebileceği konuları son gelişmeler ışığında ele alındı. Toplantının oldukça faydalı olduğunu yapılan geri bildirimlerden de anlaşıldığından bu tip bilimsel faaliyetlerini arttırarak devam edeceğiz.’’dedi

Hastane yönetimi olarak bizde bu toplantının gerçekleşmesinde emeği geçenlere ve eğitimcilerimize teşekkür ediyoruz.