Lösemili Çocuk hastalarımıza moral desteği

Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında Hastanemizde tedavi gören lösemili çocuklar ve ailelerine yönelik olarak moral etkinliği düzenlendi.

Hastanemiz ile Bursa Kanserle Savaş Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinlikte çocuklarla birlikte pasta kesilip, hasta çocuklarımıza çeşitli hediyeler verildi.

Programa katılarak desteklerini esirgemeyen ilimiz Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Sayın Uz. Dr. Elif GÜLER KAZANCI ise, "Hastanemizde lösemili çocuklarımızın tedavisi yapılıyor. Sağlığına kavuşan hastalarımızın tedavi sürecindeki hastalarla buluşması onlara büyük bir moral kaynağı oldu. Çocuklara mutluluk, ailelere umut kaynağı olmak için kaliteli sağlık hizmet sunmak en büyük hedefimiz" dedi

Çocuk Hematolojisi Uzmanı Prof.Dr. Betül ORHANER, "çocukluk çağında görülen en yaygın kanser türlerinden birinin lösemi olduğunu Ailelerin ve hastaların lösemi hakkında doğru bilgilendirilmelerinin önem taşıdığını belirterek iyi bir tedavi ve moral desteği ile hastaların büyük oranda iyileştiği unutulmamalı. Lösemiye umutsuz bir hastalık gözüyle bakılmamalıdır. Kliniğimizin kurulduğu bir yıllık süreç içerisinde 15 çocuğumuz tedavi olarak sağlığına kavuşmuştur. Bu bizim en büyük mutluluğumuzdur." dedi.

Provam  pasta kesimi ve düzenlenen etkinlik ile son buldu. Programa katılan çocukların gözlerindeki mutluluk görülmeye değerdi. Programda emeği geçen ve desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ederiz.