Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cevdet ERDÖL den hastanemize ziyaret

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet ERDÖL’den Hastanemize ziyaret

Hastanemizin de bağlı olduğu Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Cevdet ERDÖL hastanemizi ziyaret etti.  Bilindiği üzere kurulduktan sonra Sağlık Bakanlığı bünyesinde faaliyet göstermekte olan tüm eğitim ve araştırma hastaneleri, Sağlık Bilimleri Üniversitesine bağlanmıştı.  Bu kararla bir üniversite hastanesi olma hüviyetine sahip olan hastanemiz eğitim ve öğretim faaliyetlerini daha akademik bir çerçeveye oturtmuştur.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Cevdet ERDÖL konuşmasında ‘’Üniversitemiz, Sağlık Bakanlığına bağlı Eğitim ve Araştırma Hastaneleri ile yaptığı birlikte kullanım protokolleri ile bu hastanelerin standardının yükseltilmesine katkı verecek, eğitim ve araştırma hastanelerinin üniversite imkan ve kabiliyetlerinden faydalanmasını sağlayacak, akademik personelin arzu ettiği özlük haklarına kavuşmasına çözüm imkanı verecek, tıpta uzmanlık eğitimlerini üniversite şemsiyesi altına alarak aynı akademik disiplin içerisinde hareket edebilmelerine katkı verecektir.’’ dedi. Sayın rektör, asistanların eğitimi sırasında bilimsel çalışma yapma ve proje üretme açısından verecekleri desteklerden ve akademik kadroları açarken dikkat edilen önceliklerden bahsetti. 1-2 yıl içinde akademik kadro yapılaşmasının tamamlanacağını belirten sayın rektör öncelikle eğitim ihtiyacı ve hastanelerdeki özellikli uygulamalara önem verdiklerini açıkladı.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Cevdet ERDÖL’e ziyaretlerinde eşlik eden İlimiz Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Sayın Prof. Dr. Rüstem AŞKIN ‘’ sayın Rektörümüze yaptığı ziyaretten ötürü teşekkür ediyoruz. Sağlık Bilimleri Üniversitesi ile sağlık bakanlığı arasında yapılan Sağlık Bakanlığına bağlı Eğitim ve Araştırma Hastaneleri ile yaptığı birlikte kullanım protokolünü çok önemsediğini, Ülkemizin önemli ve en büyük Eğitim ve Araştırma hastanelerinden birisi olan İlimiz Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesine önemli katkıları olacağını düşünüyorum Hastanemizde ki Eğitim ve araştırma faaliyetlerinin kalitesini arttırmak için Genel Sekreterlik olarak tüm imkanları seferber ettiklerini belirtti.

Hastanemizin eğitim kadroları hakkında bilgi veren Yöneticimiz Doç. Dr. Soner CANDER, ziyaretlerinde ötürü Sayın ERDÖL’e teşekkür ettiler. Akademik kadro ve araştırma görevlisi ihtiyaçları hakkında bilgi veren yöneticimiz bu açıdan destek istedi. Sıcak ve samimi bir ortamda geçen ziyarete İlimiz Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Sayın Prof. Dr. Rüstem AŞKIN, Hastanemiz Yöneticisi Sayın Doç. Dr. Soner CANDER’in yanı sıra  idarecilerimiz ve hocalarımız eşlik ettiler. Kardiyoloji kliniğine öğretim üyesi olarak atanan Prof Dr Tahsin BOZAT ve Kalb damar Cerrahisi kliniğine öğretim üyesi olarak atanarak yeni profesör ünvanı ile atanan Prof Dr Şenol Yavuz hocalarımız klinik ve eğitim çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. Prof Dr Şenol Yavuz hocamız baş editörlüğünü üstlendiği, ayrıca genel sekreterimiz sayın Prof Dr Rüstem Aşkın’ın kurucu editörü olduğu ve yöneticimiz Doç Dr Soner Cander’in yönetici editörü olduğu The Europian Research Journal isimli süreli akademik dergi ile ilgili bilgi verdi. Kısa sürede çok fazla sayıda uluslar arası endeks kuruluşu tarafından endekslenen derginin üniversitedeki bilimsel çalışmalarda etkin bir şekilde kullanılabileceğini ifade etti. Sayın rektörümüz bu konuda bir çalışma yaptıklarını ve bağlı hastanelerin desteği ile çıkarılan bazı dergilere bilimsel anlamda her türlü desteği vereceklerini açıkladı. Ziyaret birlikte fotoğraf çekimi sonrası sona erdi