Sağlık Bilimleri Üniversitesi Diyabet ve Obezite Sempozyumu 2016

Katılımcılar için kongre katılım sınırlamasından muaftır.
Sağlık Bakanlığı İlaç ve Tıbbi Cihaz Kur. Baş. 27.10.2016 tarihli ilgili yazısı için tıklayınız.

DAVET

Değerli Meslekdaşlarımız,

15 Nisan 2015 tarihinde yürürlüğe giren bir kanun ile Sağlık Bakanlığına bağlı  yeni bir üniversite kurulmuş ve Sağlık Bakanlığına bağlı mevcut 55 eğitim ve araştırma hastanesi ''Sağlık Bilimleri Üniversitesi'' çatısı altında yeniden yapılandırılarak aynı zamanda üniversitenin Sağlık Uygulama ve Araştırma merkezi haline getirilmiştir. 1903 tarihinde açılmış olan ve  Sultan II. Abdülhamit tarafından ilk modern tıp mektebi olarak planlanan Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane binası 113 yıl sonra tekrar tıp eğitimi hizmetini vermeye başlamıştır.

Kamuda Sağlık temalı ilk üniversite olan üniversitemiz  toplum sağlığını tehdit edecek düzeye gelmiş diyabet ve obezitenin son yıllarda artan önemini de  göze alarak 2-3 Aralık tarihinde Haydarpaşa’daki tarihi Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane yerleşkesinde Diyabet ve Obezite Sempozyumu düzenlemeyi kararlaştırmıştır.

Sempozyumun hem yeni üniversitemizin kendi yerleşkesinde yapılacak olması hem de daha geniş kitlelere ulaşacak bir yapılanma içermesi nedeni ile  bir ilk örnek olması  toplantımızı daha da değerli kılacaktır. Sempozyumumuzda Diyabet ve obezite ile ilgili güncel gelişmeler  ülkemizin çeşitli üniversite ve eğitim araştırma hastanelerindeki yetkin akademisyenlerce  ele alınarak  konferans, panel, uzmanına danış ve uydu sempozyumlar ile aktarılacaktır.

İstanbul'un tarihi dokusunu yansıtan yerlerden biri olan Haydarpaşa yerleşkemizde yapacağımız bu ilk toplantının bizler kadar sizleri de heyecanlandıracağını düşünerek her türlü desteklerinizi bekliyor ve verimli geçmesini diliyoruz.

Prof.Dr. Serdar Güler
Sempozyum Genel Sekreteri