YÖNETİCİMİZ BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Hastane yöneticimiz Doç Dr. Soner CANDER yeni görevine başlaması nedeniyle basın mensupları ile hem tanışma hem de bundan sonraki çalışmaları hakkında bilgi vermek üzere bir basın toplantısı düzenledi.  Basın toplantısına katılımlarından dolayı teşekkür ederek sözlerine başladı.

Sayın Yöneticimiz Konuşmasında; ‘’Ülkemiz çok olağanüstü günlerden geçmektedir. FETÖ/PDY terör örgütü tarafından milletimize karşı haince ortaya konan, 15 Temmuz Darbe girişiminin acıları daha taze iken iç ve dış mihraklarca kullanılan Ülkemizin ve Milletimizin geleceğine kastetmiş olan ve piyon olmanın ötesine geçemeyen terör örgütleri sahne almış ve ülkemizin çeşitli yerlerinde bombalar patlatmak suretiyle birliğimize ve beraberliğimize yönelik menfur saldırılar gerçekleştirmiştir. Düğün evini bile cenaze evine çevirmekte mahsur görmeyen bu hainlerin yaptığı saldırıları kınıyorum. Ölenlere Allah’tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Ülkemizin içinden geçtiği olağanüstü günlerde tarafıma tevdi edilen bu görevi en iyi şekilde yerine getirmek için elimizden geleni en iyi şekilde yerine getireceğimden kimsenin şüphesi olmasın.”

“Hastanemiz Bursa dışında Güney Marmara´ya hitap eden en büyük eğitim ve araştırma hastanesidir. Hastanemiz 1350 yatak sayısı ile büyük bir kapasiteye sahiptir. Yıllık acil poliklinik başvuruları da dâhil olmak üzere 2 milyon civarında, günlük 7000-10000 arasında ayaktan hasta başvurusu gerçekleşmektedir. Hizmet ağımız şehrimizin en batısından en doğusuna kadar 40 km lik bir mesafede ve 11 farklı birime bağlı hizmet binası ile  halkımıza sağlık hizmeti verilmektedir. Günde 200 faal poliklinik mevcut. Günde ortalama 100 ameliyat yapılmaktadır. 2250 kadrolu ve 1500 taşeron olmak üzere 3.750 personelimiz vardır. Yoğun bakımda bulunan yatak sayımız ise 150’dir “ dedi.
     Eğitim hizmetleri  konusunda da bilgi veren hastane yöneticimiz, “Kurumumuz bu güne dek 78 uzman yetiştirdi. Hoca sayımız 36, baş asistan sayımız 34, asistan sayımız ise 202. Klinikler uluslararası ve ulusal olmak üzere ciddi çalışmaların altına imza atıyor. Bu konuda da Bursa´nın göz bebeği bir hastane ve giderek gelişmeye devam ediyor" diye konuştu.
Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi´ni tüm Bursa ve kendisi için şans olarak gördüğünü ifade eden yöneticimiz, "Gün be gün gelişen bir hastane. Benim de bu gelişime katkıda bulunmam gerektiğini düşünüyorum. Tecrübelerimi aktarmak ve hastanemiz için en iyisini yapmayı hedefliyorum.” şeklinde hedeflerini ifade etti.

Hastanemiz projelerinden de bahseden yöneticimiz; “Hiperbarik oksijen merkezimiz tamamlandı ve açmak üzereyiz. Organ nakli birimimiz de tamamlandı, en yakın zamanda açılacak. Organ nakli ameliyatları başlayacak. Bunu çok önemsiyoruz. Yanık merkezi ve tüp bebek merkezi üzerinde çalışmakta olduğumuz projeler. Bunların yanında yoğun bakım kapasitesini arttırmaya başladık. Hemodiyaliz üniteleri ile ilgili çalışmamız da mevcut. Tekbir ünite üzerinde toplamaya çalışıyoruz” dedi.

Yöneticimizin çalışan personelimize de müjdesi oldu. Hastanemiz kampüsü içerisinde  Yıldırım Belediyesi tarafından kreş yapılacağını ve hastane çalışanlarının çocuklarını götürebileceği bir yer oluşturulacağını sözlerine ekledi.